Navigering

Integritetspolicy

Här på boohoo.com UK Ltd (‘boohoo’) är vi måna om att skydda och respektera dina personliga uppgifter. Vår integritetspolicy förklarar hur boohoo samlar in, använder, skickar och delar dina personuppgifter. Policyn gäller data som samlas in när du använder våra hemsidor, iOS och androidapplikationer, när du har kontakt med oss på sociala medier, över telefon eller när du är med i våra tävlingar eller event. Vår integritetspolicy täcker:

  • Vilka personuppgifter vi samlar in
  • Hur vi samlar in dina uppgifter
  • Hur vi använder dina uppgifter
  • Preferenser gällande marknadsföring, annonser och cookies
  • Länkar till andra hemsidor och tredje part
  • Hur vi delar dina uppgifter
  • Dina rättigheter
  • Ändringar gällande denna integritetspolicy
  • Hur du kontaktar oss
Vi är boohoo

boohoo är ett marknadsledande företag för mode online. Vi designar, producerar, marknadsför och säljer kläder, skor, accessoarer och sminkprodukter som riktar sig till konsumenter mellan 16-24 år i praktiskt taget alla länder i världen.

Boohoo.com UK Ltd på adressen 49-51 Dale Street, Manchester M1 2HF (kallas även “boohoo”, “vi”, “oss” och “vår” i denna integritetspolicy) har ansvaret för de personuppgifter som samlas in genom www.boohoo.com (“webbplatsen”) och boohoo-appen (“appen”).

Hur du kontaktar vårt dataskyddsombud som ansvarar för eventuella frågor du har kring denna integritetspolicy och mer information hittar du i avsnittet “Så kontaktar du oss”, längst ner i denna policy.

Vårt löfte till dig

Vi är måna om dina personuppgifter och behandlar dina data på ett rättvist, lagenligt och transparent sätt. Denna integritetspolicy beskriver de personuppgifter vi samlar in och hur de behandlas./p>

Vi samlar in och använder personuppgifter för att:

  • kunna slutföra dina beställningar
  • hålla dig uppdaterad gällande våra senaste erbjudanden och trender
  • ge dig en bättre shoppingupplevelse
  • hjälpa oss att göra vår marknadsföring mer relevant för dig och dina intressen
  • förbättra våra tjänster
  • möta vårt rättsliga ansvar
Så ser vi till att dina uppgifter är säkra hos oss

Vi har lämpliga skydds- och säkerhetsåtgärder för att skydda dina uppgifter från att av misstag försvinna, användas eller kommas åt av obehöriga, ändras eller delas.

Kommunikationen mellan din webbläsare och vår webbplats använder säker och krypterad överföring när dina personuppgifter är involverade.

Vi kräver att tredje part som kontaktas för att behandla dina personuppgifter på våra vägnar har säkerhetsåtgärder för att kunna skydda dina data och att de behandlar all data enligt lagen.

Vid databrott meddelar vi dig och lämpliga myndigheter om lagen så kräver.

Vilka personuppgifter samlar vi in?

Personuppgifter är information om individer som gör att en person kan identifieras. Det är inte anonyma uppgifter där personens identitet och den information som gör att personen kan identifierats har tagits bort.

Vår webbplats är utformad för en generell publik, men behandlar inte medvetet uppgifter från barn under 13 år och säljer inte heller produkter till barn. Om du är under 13 år har du inte tillstånd att lämna in dina personuppgifter via får webbplats.

Vi samlar in data ur följande grupper:

  • Identitetsuppgifter inkluderar information som förnamn, efternamn, titel, födelsedatum (valfritt), jobbtitel, personlig beskrivning, foto och kön.
  • Kontaktuppgifter inkluderar information som mejladress, faktureringsadress, leveransadress, plats, land, telefonnummer, medlemsnummer (lojalitetsprogram), och ditt användarkonto på sociala medier (om du loggat in med sociala medier).
  • Finansiella uppgifter inkluderar information som betalkort och bankkonto.
  • Transaktionsuppgifter inkluderar information om dina betalningar och beställningar (t.ex. varukorgsnummer, ordernummer, totalkostnad, titel, valuta, rabatter, leveranstyp, antal produkter, artikelnummer, pris på enskilda produkter, kategori, moms etc.); betalningar till och från dig samt information om andra produkter och tjänster du har använt från oss, korrespondens eller kommunikation med dig gällande dina beställningar och information om bonuscheckar eller rabatter.
  • Tekniska uppgifter inkluderar information om de enheter du använder för att använda våra tjänster, din IP-adress, inloggningsdetaljer, ditt användarnamn och lösenord, typ av webbläsare och version, inställningar för tidszon och plats, typer av plug-ins i din webbläsare samt versioner, operativsystem och plattform.
  • Profildata inkluderar information om köp eller beställningar du lagt, produkter och stilar du är intresserad av, preferenser, feedback, och dina svar på våra frågeformulär.
  • Användningsuppgifter inkluderar information om hur och när du använde vår webbplats/app, hur du navigerade, vad du sökte efter; webbplatsens/appens prestandastatistik, trafik, plats, webbloggar och andra kommunikationsuppgifter; lojalitetsprogram; och information om andra tjänster och produkter från boohoo som används av dig.
  • Marknadsföring och kommunikationsuppgifter inkluderar information om hur du vill ta emot marknadsföring från oss och tredje part samt hur du vill att vi kontaktar dig.

Vi samlar dessutom in, använder och delar Aggregerad Data som statistik eller demografisk data för olika syften. Aggregerad Data kan komma från dina personliga uppgifter men ses inte som personuppgifter då de inte (direkt eller indirekt) kan avslöja din identitet. Till exempel kan vi aggregera Användningsuppgifer för att räkna ut vilken procent av användare som använder en specifik funktion på vår hemsida. Men, om vi kombinerar och länkar aggregerad data med dina personuppgifter så att du kan identifieras behandlar vi dina uppgifter som personuppgifter och ser till att de hanteras i enlighet med vår integritetspolicy.

Hur samlar vi in dina uppgifter?

Vi kan samla in dina personuppgifter på följande sätt:

  • Direkt kommunikation – du ger oss Identitetsuppgifter, Kontaktuppgifter, Finansiella uppgifter, Transaktionsuppgifter, Profildata, eller Marknadsföring och kommunikationsuppgifter (enligt beskrivningen ovan) genom att fylla i formulär, ge oss information online eller genom att kommunicera med oss via post, telefon, mejl, eller på annat sätt. Detta inkluderar personuppgifter du ger oss när du t.ex.:

    • Skapar ett konto eller köper en produkt på vår hemsida;
    • Prenumererar på vårt nyhetsbrev, diskussionsforum, sociala medier eller skapar en önskelista;
    • Är med i en tävling;
    • Går med i Boohoos lojalitetsprogram;
    • Slutför ett valfritt frågeformulär;
    • Kontaktar oss med frågor eller för att rapportera ett problem (via telefon, mejl, sociala medier, eller kontaktformuläret);
    • Använder funktionen “tipsa en vän” på vår hemsida; eller
    • När du loggar in på vår hemsida med dina sociala medier.
  • Automatiserad teknik eller kommunikation – när du använder vår hemsida händer det att vi automatiskt samlar in följande typer av data (enligt beskrivning ovan): Tekniska uppgifter om din utrustning, Användningsuppgifter om hur du använder vår hemsida och eventuella mönster, och Kontaktuppgifter när du inte fullföljer det du gör på hemsidan - t.ex. beställningar som inte slutförts eller om du lämnat något i varukorgen. Vi samlar in dessa uppgifter genom att använda cookies, serverloggar och liknande teknik. Läs vår Cookiepolicy för mer information.
  • Tredje part – det händer att vi tar emot personuppgifter från tredje part, dessa inkluderar:

    • Tekniska uppgifter från tredje part, inklusive analystjänster som Google. Du hittar mer information under avsnittet 'Preferenser gällande marknadsföring, annonser och cookies'.
    • Tekniska uppgifter från de affiliatenätverk som länkat dig till vår hemsida;
    • Identitets- och Kontaktuppgifter från dina sociala medier när du loggar in på vår hemsida med ett konto från en sådan plattform;
    • Kontaktuppgifter, Finansiella uppgifter och Transaktionsuppgifter från tekniska, leverans- eller betaltjänster.
Hur använder vi dina uppgifter?

Den rättsliga grunden för behandling av dina personuppgifter

Vi samlar in och behandlar endast personuppgifter om vi har laglig grund att göra detta. Den rättsliga grunden för sättet vi samlar in och behandlar dina personuppgifter på varierar beroende på sättet vi samlat in uppgifterna på och syftet bakom.

Vi samlar bara in personuppgifter från dig när:

  • vi har ditt samtycke att göra detta, eller
  • vi behöver dina personuppgifter för att skapa ett avtal med dig (till exempel för att genomföra en betalning, slutföra din order eller för att kunna ge kundservice gällande en order), eller
  • vi är berättigade att behandla dina data om inte dina rättigheter väger tyngre, eller
  • vi är under rättsligt krav att samla in eller dela dina personuppgifter.

 

I vilket ändamål samlar vi in dina personuppgifter?

Dina personuppgifter behandlas av boohoo för olika ändamål. Dessa har listats i tabellen nedan där du även ser hur vi använder uppgifterna, med vilken rättslig grund vi behandlar uppgifterna och - där så krävs - grunden för berättigat intresse. Vänligen notera att vi kan behandla dina personuppgifter med mer än en laglig grund, beroende på den aktivitet det handlar om. Om du önskar få mer information om någon av de lagliga grunder vi har när vi behandlar personuppgifter eller har frågor gällande en specifik grund där fler än en nämns i tabellen nedan ber vi dig att kontakta oss.

Ändamål

Typ av data

Rättslig grund för behandling inklusive grund för berättigat intresse

För att kunna skapa ett konto och registrera dig som en ny kund (antingen direkt eller via sociala medier).

  • Identitetsuppgifter
  • Kontaktuppgifter
  • Att fullfölja avtal med dig

För att behandla och leverera din beställning, inklusive information om din beställning; för att kunna meddela dig om beställningens status; för att kunna behandla betalningar och återbetalningar, ta tillbaka pengar du är skyldig oss; och för att kunna utföra automatiska beslut som hjälper oss att förebygga och upptäcka eventuellt bedrägeri.

  • Identitetsuppgifter
  • Kontaktuppgifter
  • Finansiella uppgifter
  • Transaktionsuppgifter
  • Att fullfölja avtal med dig
  • Krävs av berättigat intresse (för att vi ska kunna ta tillbaka betalning av skulder till oss).
  • Vi anser att automatiserade beslut som tas för att hjälpa oss att upptäcka och förebygga bedrägeri är av berättigat intresse för se till att bedrägliga transaktioner inte kan utnyttja våra tjänster och av berättigat intresse för allmänheten på grund av den effekt bedrägeri har på konsumentmarknaden; vi ser även att det är nödvändigt att vi kan bekräfta din identitet och förhindra bedrägeri när vi skapar avtal med dig.

För att hantera vår relation till dig och för att vi ska kunna ge dig information, produkter och tjänster du ber oss om; för att kunna meddela dig om ändringar gällande våra tjänster, allmänna villkor eller integritetspolicy; för att vi ska kunna be dig att lämna ett omdöme eller fylla i våra frågeformulär.

  • Identitetsuppgifter
  • Kontaktuppgifter
  • Profildata
  • Marknadsföring och kommunikationsuppgifter
  • Att fullfölja avtal med dig
  • Krävs av berättigat intresse (för att hålla våra register uppdaterade och för att kunna studera hur våra kunder använder våra produkter och tjänster).

För att du ska kunna vara med i våra tävlingar, event, undersökningar eller kunna ta del av förmåner som tack för att du handlar hos oss.

  • Identitetsuppgifter
  • Kontaktuppgifter
  • Profildata
  • Användningsuppgifter
  • Marknadsföring och kommunikationsuppgifter
  • Krävs av berättigat intresse (för att kunna studera hur våra kunder använder våra produkter och tjänster så att vi kan få vårt företag att växa).
  • För att vi ska kunna fullfölja ett avtal med dig när du är med i en av våra tävlingar eller har anmält dig till ett event.

För att vi ska kunna administrera, skydda och förbättra vårt företag och vår webbplats/app, inklusive: felsökningar, dataanalyser, tester, systemuppdateringar, support, rapportering och webbhotelltjänster; ge dig förvalda inställningar som t.ex. språk och valuta.

  • Identitetsuppgifter
  • Kontaktuppgifter
  • Profildata
  • Tekniska uppgifter
  • Transaktionsuppgifter
  • Marknadsföring och kommunikationsuppgifter
  • Krävs av berättigat intresse (för driften av vår verksamhet, administration och IT-tjänster, nätverkssäkerhet och för att upptäcka och förebygga bedrägeri).
  • Krävs enligt rättslig skyldighet.

För att kunna leverera innehåll, annonser och information som är relevant just för dig; och mäta hur effektiva de annonser vi visar är.

  • Identitetsuppgifter
  • Kontaktuppgifter
  • Profildata
  • Användningsuppgifter
  • Marknadsföring och kommunikationsuppgifter
  • Tekniska uppgifter
  • Krävs av berättigat intresse (för att kunna studera hur våra kunder använder våra produkter och tjänster så att vi kan få vårt företag att växa och för att utveckla vår marknadsstrategi).

För att använda analyssystem i syfte att: förbättra vår webbplats, marknadsföring, våra produkter, tjänster, kundrelationer och kundernas upplevelser;

och för att utföra marknadsundersökning, statistik och frågeformulär.

  • Tekniska uppgifter
  • Användningsuppgifter
  • Krävs av berättigat intresse (för att kunna matcha olika typer av kunder med produkter och tjänster, för att hålla vår webbplats uppdaterad och relevant samt för att få vårt företag att växa och utveckla vår marknadsstrategi).

För att vi ska kunna rekommendera produkter, tjänster och erbjudanen som vi tror att du kan vara intresserad av och för att vi ska kunna skicka detta till dig via mejl, post eller SMS.

  • Identitetsuppgifter
  • Kontaktuppgifter
  • Tekniska uppgifter
  • Användningsuppgifter
  • Profildata
  • Marknadsföring och kommunikationsuppgifter
  • Krävs av berättigat intresse (för att utveckla våra produkter och tjänster och bygga vårt företag) eller
  • Samtycke.
  • Se mer information under avsnittet 'Preferenser gällande marknadsföring, annonser och cookies'

För att kunna skicka information och påminnelser om ofullständiga aktiviteter på hemsidan via mejl, till exempel beställningar som inte slutförts eller om produkter lämnats kvar i varukorgen.

  • Identitetsuppgifter
  • Kontaktuppgifter
  • Användningsuppgifter
  • Krävs av berättigat intresse (för att förbättra våra kunders shoppingupplevelse)

Vi använder endast dina personuppgifter till det ändamål vi samlat dem till, om vi inte anser att vi behöver använda uppgifterna till ett annat ändamål och detta är kompatibelt med det första. Om vi önskar använda dina personuppgifter till ett annat ändamål kommer vi att meddela dig och förklara den lagliga grund som låter oss göra detta. Vi kan behandla uppgifter utan ditt samtycke enligt reglerna ovan i den utsträckning lagen tillåter.

Om du har frågor, funderingar, kommentarer eller önskemål angående vår behandling av personuppgifter ber vi dig ta kontakt med boohoos representant och dataskyddsombud Keri Devine. Du gör detta genom att skicka ett mejl till DPO@boohoo.com.

Hur länge lagrar vi dina uppgifter?

Vi lagrar endast dina personuppgifter så länge vi behöver dem till det ändamål uppgifterna samlades till och för att möta rättsliga skyldigheter. Mer information om hur länge vi lagrar dina uppgifter går att få ut om du så önskar.

Preferenser gällande marknadsföring, annonser och cookies

Marknadsföring - dina preferenser

Det händer att vi skickar marknadskommunikation och erbjudanden till dig:

  • om du har skapat ett konto hos oss, köpt varor från oss eller registrerat dig till ett erbjudande eller evenemang och inte har valt att inte få marknadskommunikation (enligt dina preferenser, mer info finns nedan);
  • via mejl om du prenumererar på våra nyhetsbrev;
  • om du har fyllt i dina uppgifter när du anmälde dig till någon av våra tävlingar och har uttryckt samtycke till att mottaga marknadskommunikation (enligt dina preferenser, mer info finns nedan).

Vi kan använda Identitetsuppgifter, Kontaktuppgifter, Tekniska uppgifter, Transaktionsuppgifter, Användningsuppgifter, Profildata samt Marknadsföring och kommunikationsuppgifter för att skapa en uppfattning om vad du gillar, vad som kan vara av intresse för dig och för att kunna skicka information om produkter och erbjudanden som är relevanta just för dig.

Vi ber om dina preferenser när du tar emot marknadsföring från oss via mejl, post, SMS och andra kommunikationssätt.

Då och då kommer det sig att vi skickar reklam, tjänster eller erbjudanden från företag av tredje part som vi tror intresserar dig med din beställning.

När det gäller marknadskommunikation från tredje part frågar vi om samtycke innan vi delar dina personuppgifter med dessa företag.

Du har alltid full kontroll över dina preferenser gällande marknadskommunikation. Om du inte vill få marknadskommunikation från oss (eller tredje part) kan du när som helst:

  • avprenumerera genom att klicka på knappen 'avprenumerera' och följa länken längst ner i våra mejl; och
  • om du har ett kundkonto hos oss kan du ändra dina preferenser genom att logga in Mitt Konto för att ändra dina 'Kontaktpreferenser'.

Vi behandlar alla önskemål om ändrade kontaktpreferenser så snabbt som möjligt, men det kan ta ett par dagar för våra IT-system och servrar att genomföra ändringarna.

Cookies

Vår webbplats använder cookies för att urskilja dig från andra användare och för att hålla koll på dina besök. De hjälper oss att ge dig den allra bästa upplevelsen när du besöker vår hemsida och för att vi ska kunna förbättra den. Cookies hjälper även oss och våra annonsnätverk att se till att annonserna är relevanta för dig och dina intressen.

Du kan ändra dina inställningar så att din webbläsare blockerar alla eller vissa cookies, och du kan även välja att få notiser om när hemsidor använder cookies. Om du väljer att avvisa eller blockera cookies ber vi dig notera att du inte kan komma åt alla sidor på vår webbplats, och det kan hända att den inte fungerar som den ska.

För mer information om de cookies som används av oss och tredje part och varför vi använder dem ber vi dig att läsa vår Cookiepolicy.

Onlineannonser

Vi använder oss utav internetannonser för att du ska ha koll på det senaste från oss och så att du kan hitta våra produkter. Som många andra företag kan vi rikta banners och annonser från boohoo till dig när du besöker andra hemsidor och använder andra appar, baserat på dina Kontaktuppgifter, Tekniska uppgifter, Användningsuppgifter och Profildata. Vi gör detta genom att använda ett flertal olika digitala marknadsnätverk och annonsutbyten samt en mängd olika reklamteknologier som till exempel web-beacons, pixlar, annonstaggar, cookies, annonsidentifierare för mobila enheter och specifika tjänster från vissa webbplatser och sociala nätverk (t.ex. Facebooks anpassade målgrupper från kundlistor).

Vår användning av analysverktyg och riktad marknadsföring

Vi använder en mängd olika verktyg för analys och riktad marknadsföring för att kunna visa innehåll som är relevant för dig på vår webbplats och i våra appar (enligt beskrivningen ovan), för att kunna leverera relevant marknadskommunikation till dig (enligt dina preferenser) och för att mäta effektiviteten av den reklam vi ger ut. Vi använder till exempel verktyg som Google Analytics för att analysera data gällande anpassade annonser och/eller kunduppgifter från tredje part (t.ex. ålder, civilstånd, livshändelse, kön och intressen) för att kunna anpassa och förbättra våra kampanjer, strategier och innehållet på vår webbplats. Vi kan även komma att använda verktyg från tredje part, till exempel Facebook, Content Square, Adroll, Responsys, Criteo och Bing för att utföra liknande aktiviteter, med användning av Kontaktuppgifter, Tekniska uppgifter, Användningsuppgifter och Profildata.

Om du inte vill ha riktade annonser måste du inaktivera 'cookies' i din webbläsares inställningar (läs vår Cookiepolicy för mer information) eller inaktivera annonser från den tredje part du inte längre vill få annonser från i dina Annonsinställningar. Du kan till exempel välja att inaktivera Googles annonseringsfunktioner.

Digital Advertising Alliance (som inkluderar företag som Google, Responsys och Facebook) erbjuder ett verktyg som kallas WebChoices och som efter en snabb skanning av din dator eller mobila enhet kan hitta vilka företag som har tillåtits riktade annonser för din webbläsare, och därefter kan hjälpa dig att ändra dina detta enligt dina preferenser.

Om du önskar få mer information om hur dina uppgifter samlas in och behandlas av tredje part ber vi dig att ta kontakt med oss.

Länkar till andra webbplatser och tredje part

Vår webbplats kan innehålla länkar till och från webbplatser från våra partners, annonsörer och affiliates, eller till våra egna sociala meder. Om du klickar på en länk till någon av dessa webbplatser ber vi dig notera att de har sina respektive integritetspolicyer och att vi inte har ansvar eller skyldighet för dessa. Vänligen läs dessa policyer innan du laddar upp personliga uppgifter till dessa webbplatser.

Hur delar vi dina uppgifter?

Vi kan uppge och dela dina personliga uppgifter med parterna som uppges nedan:

  • om du ger oss samtycke. Till exempel om du ger samtycke till att få marknadskommunikation från tredje part, eller gällande produkter och tjänster (inklusive samarbeten mellan två varumärken eller gemensam marknadsföring) från tredje part, kan vi föra vidare dina uppgifter för att kunna skicka denna typ av marknadskommunikation;
  • till affärspartners, leverantörer, underleverantörer och tredje part som används i samarbete med vårt företag för de ändamål som nämnts i avsnittet 'Hur använder vi dina uppgifter?' här ovan, och inkluderar:
    • tjänsteleverantörer av tredje part som vi använder för IT-system och mjukvara samt webbhotell;
    • betaltjänster av tredje part (inklusive Worldpay, Paypal, och - i vissa regioner - Klarna) som behandlar din betalning till oss. boohoo lagrar inte din information gällande betalningar. Dina betaluppgifter finns hos den betaltjänst du valt, som följer de lagar och regler som krävs;
    • tjänsteleverantörer av tredje part som vi använder för att leverera de produkter du beställt från oss;
    • tjänsteleverantörer av tredje part som vi använder för att skicka mejl och post gällande ofullständiga beställningar, produkter som lämnats i varukorgen, eller marknadskommunikation, för att radera data och för marknadsföring och reklamtjänster;
    • leverantörer av sökmotorer och analystjänster som hjälper oss att förbättra och optimera vår webbplats;
    • affiliatenätverk du har använt för att nå vår webbplats;
  • till tredje part till vilken vi kan välja att sälja, överlämna eller sammanföra delar av vårt företag eller tillgångar. Alternativt kan vi vilja förvärva andra företag eller gå samman med dem. Om förändring sker kommer de nya ägarna att kunna använda dina personuppgifter på samma sätt som uttrycks i denna integritetspolicy.
  • till Klarna Bank AB, utan begränsningar gällande ovanstående. Vi samarbetar med Klarna för att kunna erbjuda dig fler betalmetoder. När du väljer att betala med Klarna ger vi Klarna viss information om dig (t.ex. kontaktuppgifter och beställningsinformation) för att Klarna ska kunna undersöka om du kan använda deras betaltjänst eller inte. Vi delar endast dina kontaktuppgifter om du väljer att använda Klarnas tjänster som din betalmetod. Klarna är ansvariga för all kreditkontroll, finansiering, administration och kundtjänst gällande den betaltjänst de erbjuder. Relationen mellan Klarna och dig är enligt Klarnas egna villkor. Genom att använda de tjänster som erbjuds av Klarna godkänner du att dina personuppgifter behandlas av Klarna. Klarna har hand om alla uppgifter som samlas in när du har valt att använda denna betalmetod, och dina personuppgifter används enligt Klarnas integritetspolicy. Klarna har förvissat Boohoo om att de agerar i enlighet med dataskyddslagar när de behandlar dina personuppgifter;
  • för att skydda våra kunder och vår webbplats mot bedrägeri och stöld kan vi komma att dela de personliga uppgifter som krävs för identitetskontroller och personuppgifter vi tar emot från att ha genomfört identitetskontroller (inklusive uppgifter gällande ålder, namn och plats), i kombination med kontoinformation, med organisationer (inklusive brottsbekämpande myndigheter), involverade i upptäckt och förebyggande av bedrägeri samt minskning av kreditrisk. Vänligen notera att tredjeparter kan föra register av informationen vi ger dem för följande ändamål;
    • vi kan dela dina personuppgifter med Ravelin och/eller Risk Guardian och/eller andra tjänsteleverantörer för bedrägeribekämpning och analys för att utföra bedrägerikontroller åt oss. Om vi ger ut personuppgifter till Ravelin används dessa uppgifter även för att förbättra Ravelins tjänster och maskininlärning som i sin tur förbättrar den automatiserade behandlingen av information. En kopia av Ravelins integritetspolicy finns på: https://www.ravelin.com/privacy-policy-new där du även hittar en beskrivning på hur Ravelin använder dina personuppgifter för dessa ändamål; och
    • rvi kan dela de personliga uppgifter som krävs för identitetskontroller och personuppgifter vi tar emot från att ha genomfört identitetskontroller (inklusive uppgifter gällande ålder, namn och plats), i kombination med kontoinformation, med organisationer (inklusive brottsbekämpande myndigheter), involverade i upptäckt och förebyggande av bedrägeri samt minskning av kreditrisk. Vänligen notera att dessa tredjeparter kan föra register av informationen vi ger ut för följande ändamål;
  • om vi har som skyldighet att ge ut eller dela dina personuppgifter av juridiska skäl; eller
  • till våra professionella rådgivare inklusive advokater, bankirer, revisorer samt försäkringsgivare och redovisningstjänster.
Dina uppgifter och länder utanför Europa

De personuppgifter vi samlar in kan flyttas till - och lagras - på destinationer utanför det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet ("EES") med hjälp av lagliga system som flyttar information över gränser. Uppgifterna kan även behandlas av anställda som är verksamma utanför EES och arbetar för oss eller en av våra leverantörer. Denna typ av anställda kan vara inblandade i, bland annat, färdigställning av din beställning, behandling av din betalning och supporttjänster. Vi gör allt vi kan för att se till att dina uppgifter behandlas på ett säkert sätt enligt denna integritetspolicy.

När vi flyttar personuppgifter utanför EES ser vi till att detta görs med den säkerhet och de skyddsåtgärder som krävs av lagen. Detta kan inkludera speciella avtalsbestämmelser som godkänts av EU-kommissionen och ger personliga uppgifter samma skydd som i Europa. Mer information om dessa finns att läsa här: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/en/TXT/?uri=CELEX:32010D0087

Vänligen kontakta oss om du vill ha mer information om de länder vi kan komma att skicka dina personuppgifter till och de specifika system som används vid överföring av dina uppgifter till länder utanför EES.

Dina rättigheter

Du har flera rättigheter enligt dataskyddsförordningen. I dessa rättigheter ingår, i vissa fall, rätten att:

  • få tillgång till dina data
  • få felaktiga personuppgifter rättade
  • få dina personuppgifter raderade
  • be om begränsning av hur dina uppgifter behandlas
  • be om att dina personuppgifter flyttas
  • göra invändningar gällande hur dina uppgifter behandlas
  • få automatiserade beslut granskade av en människa

Kortare beskrivningar om varje rättighet finns nedan. Om du vill utöva någon av dessa rättigheter ber vi dig skicka ett mejl till DPO@boohoo.com.

Be om tillgång till dina personuppgifter

Du har rätt att be om en kopia av de personuppgifter vi har och specifik information om hur vi behandlar dina data.

Be om att få felaktiga personuppgifter korrigerade

Du har rätten att få felaktiga eller ofullständiga uppgifter korrigerade. Du kan uppdatera dina personuppgifter när du vill genom att logga in på ditt konto och själv ändra det som är fel, eller genom att skicka ett mejl till DPO@boohoo.com.

Be om att få dina personuppgifter raderade

Denna punkt ger dig rätten att be om att få dina personuppgifter raderade, förutsatt att det inte finns någon anledning för oss att fortsätta att behandla dem. Vänligen notera att vi inte alltid kan uppfylla din begäran att få uppgifterna raderade (t.ex. av speciella rättsliga anledningar). Om så är fallet meddelar vi dig om detta när du begär att radera uppgifterna.

Be om begränsning av hur dina personuppgifter behandlas

Du har rätten att be boohoo om att begränsa behandlingen av dina personuppgifter i vissa fall, till exempel om du vill att vi ser till att uppgifterna är korrekt eller om du har nekat oss att använda dina personuppgifter men vi behöver tid på oss att bekräfta om vi har legitima skäl som väger tyngre. Vid begränsningar av data har vi rätt att samla in tillräcklig information om dig för att se till att begränsningen respekteras i framtiden.

Be om att få dina uppgifter flyttade

Du har rätten att begära en digital kopia av dina personuppgifter samt att få dina uppgifter flyttade till ett annat företag. Vänligen notera att denna rätt endast gäller automatiserad data som vi tidigare har fått tillåtelse att använda för att skriva ett avtal med dig.

Rätten att göra invändningar mot behandlingen av dina personuppgifter

Du har rätt att göra invändningar mot hur dina personuppgifter behandlas där vi har ett berättigat intresse av att behandla dem (enligt ovanstående). Dessutom har du rätten att göra invändningar mot hur vi använder dina uppgifter för marknadsföring. I vissa fall kan vi påvisa berättigade skäl till vår behandling av dina uppgifter, och det kan vara så att dessa väger tyngre än din frihet och dina rättigheter.

Be om att få automatiserade beslut och profileringar granskade av en riktig person

I de fall vi använder automatiserade beslut i behandlingen av dina data har du rätt till att be om granskning av en riktig person. Detta behandlingssätt används när det krävs enligt avtal med dig, förutsatt att berättigade skyddsåtgärder vidtas eller att vi har ditt uttryckliga samtycke.

Vi har som mål att svara på alla meddelanden inom en månad. Det kan hända att det tar oss längre om du har en speciell begäran som är svårbehandlad eller om du har fler punkter du vill ha svar på. Om så är fallet kommer meddelar vi dig och håller dig informerad under tiden. Vi kan behöva specifik information från dig för att hjälpa oss att bekräfta din identitet och dina rättigheter ovan. Detta är en säkerhetsåtgärd som vidtas för att vi inte ska dela information med obehöriga individer.

Rätten att inlämna klagomål

Om du har frågor eller klagomål angående hur vi behandlar dina personuppgifter ber vi dig skicka ett mejl till DPO@boohoo.com. Du har även rätten att klaga till ICO, den brittiska motsvarigheten till dataskyddsinspektionen. Vi uppskattar att du ger oss en chans att göra rätt för oss och att ge dig svar på dina frågor eller klagomål innan du tar kontakt med ICO.

Ändringar i vår integritetspolicy

Då och då händer det att vi uppdaterar vår integritetspolicy. Om större förändringar har gjorts lägger vi upp uppdateringar på vår webbplats, i appen och meddelar dig via mejl.

Så kontaktar du oss

Vi tar gärna emot feedback och svarar på frågor om dina personuppgifter.

Om du har frågor, funderingar, kommentarer eller önskemål angående vår behandling av personuppgifter ber vi dig ta kontakt med boohoos representant och dataskyddsombud Keri Devine. Du gör detta genom att skicka ett mejl till DPO@boohoo.com.

Denna integritetspolicy uppdaterades senast den 2 juli 2018 (Version v1.4)

Boohoo.com UK Limited,

Organisationsnummer: 05723154,

VAT-nummer (UK): 185 4874 61.